Régóta szeretnél hangszeren játszani?

DE eddig

  • nem találtál számodra megfelelő zenetanárt?
  • nem találtál olyan helyet ahol a könnyűzenét oktatnak?
  • nem szeretnél Budapesten vagy Győrben tanulni, mert messze vannak tőled?
  • nem kerültél be valamiért állami zeneiskolába?
  • a magántanár nem vált be?
  • csalódtál a hagyományos zeneoktatási rendszerben?
  • vagy csak többet vártál volna egy egyszerű zeneóránál, esetleg nagyobb támogatást a zenei céljaiddal kapcsolatban?

Ismerjük a problémádat!

és ezzel nem vagy egyedül...

Bár egyre többen támogatják a könnyűzenei oktatást Magyarországon, mégis nagyon kevés helyen tanulhatsz itthon valóban könnyűzenét. Elmehetsz magántanárhoz vagy néhány magániskolába, de sajnos erre Közép-Dunántúlon kevés lehetőséged van. Jelentkezhetsz állami zeneiskolába is, aminek rengeteg előnye van, de a legnagyobb hátránya, hogy nem könnyűzenét oktatnak és meghatározott tanterven keresztül zajlanak az órák, így nincs lehetőségük figyelni az egyéni igényeidet.

a könnyűzene érték!

Ez már nem vita tárgya. Az alkotók szövegvilága és zenei nyelve önálló érték ma Magyarországon, ezért ebben a minőségében is kezeljük. Szükség van olyan terekre és intézményekre, ahol a könnyűzene után érdeklődők megfelelő hangszeres tudást és a zeneipari tevékenységhez elengedhetlen képzéseket kapnak. Ezek segítik az alkotó folyamatot és a teljes kibontakozási lehetőséget a tanuló számára.  


Tanulj zenét az ország első Könnyűzenei Tehetségközpontjában - TATÁN!


Pap Tibor vagyok, a Peron vezetője.

27 év munkájának köszönhetően létrehoztuk Tatán a Peron Tehetségközpontot, amelynek röviden egy célja van. Könnyűzenét oktatni, támogatni a tanulókat a saját stílusuk megtalálásában, és a saját zenei önkifejezésük kibontakoztatásában.

Azonban önmagában ez kevés lenne, hiszen tudjuk, hogy ma már nem elég pusztán csak zenésznek lenni, ha sikereket szeretnél elérni, akkor a zeneipar minden apró szeletéből tudást kell birtokolnod. Így ha nálunk tanulsz, akkor nem csupán egy hagyományos hangszeres zeneórát kapsz. Tanulsz zeneelméletet, lesz zenekari gyakorlatod, beleláthatsz a hangtechnika, a zenei marketing, menedzsment, dalszövegírás valamint a zeneszerzés világába. Így egy komplexebb tudás birtokában segítünk a zenében kitűzött céljaid elérésében.

2019. októberi indulásunk óta, már több, mint 120 diákunk van, akik a könnyűzene segítségével szeretnének megtanulni zenélni.

Ha jelentkezel hozzánk, először szeretnénk találkozni veled és bemutatni a Tehetségközpontot ahol egy ingyenes tanácsadás után, egymást megismerve, már tudni fogjuk, hogy mi a legjobb számodra, miként fogunk tudni együtt dolgozni!

ezekről fogsz tanulni a tehetségközpontban:

hangszeres oktatás

Dobon, gitáron, basszusgitáron és billentyűkön tanulhatsz meg zenélni a Tehetségközpontban. Emelett jelentkezhetsz elektronikus zene, zenei producer, popzeneszerzés, és ének képzésre is!

dalszövegírás, zeneszerzés

A könnyűzenében a legtöbb gondolatodat és az üzenetedet a dalszövegen keresztül adod át az embereknek. Ezért fontos, hogy megtanulj olyan szövegírási technikákat, amelyekkel megtalálod a saját hangod és elfelejted az unalmas közhelyeket.

Lehet, hogy már tudsz játszani a hangszereden és írtál már dalokat, de mégsem jönnek a sikerek és nem énekli veled együtt többezer ember a saját dalodat. A dalírás alapjait neked is el kell sajátítanod, ezek után jöhet a stílusod megteremtése.

zenekari gyakorlat, koncertgyakorlat

Bárki bármit is mond, a zenélés egy alkotóközösségben a legjobb. Mi ebben hiszünk, és megmutatjuk neked, hogy ez így is van. Ennek érdekében különféle zenekari formációkat hozunk létre diákjainkból, ahol zenekari gyakorlatvezető tanáraink segítségével, és egymást figyelve tanulhatjátok meg a zenekarozás csínját-bínját.

zeneelmélet

A zeneelmélet-órákon elsajátítod a zenéléshez szükséges elméleti tudást, ritmikai gyakorlatokon, hallásfejlesztésen vehetsz részt. Ezen felül fontosnak tartjuk a tudatos zenehallgatást, ezért ezzel is foglalkozunk.


amit találni fogsz nálunk:


800 nm színtiszta játszóhelyet


hangstúdiót, ahol megtanulhatod a stúdiózást


300 férőhelyes koncerttermet, ahol te is bemutatkozhatsz


7 oktatótermet, amelyből 3 próbateremként is működik


egymásra nyitott, kiváncsi embereket és egy szuper jó közösséget, ahol barátokra lelhetsz


odafigyelő, segítőkész tanárokat, és vezetőséget