4+1 ok, amiért érdemes hangszeren játszanod!

2020.12.09

Már írtunk arról, hogy Magyarországon az emberek kevesebb, mint 10%-a játszik valamilyen hangszeren. Ez borzasztóan rossz arány, amin mindenképp javítani kellene. A zene bizonyítottan pozitív hatással van a hangulatunkra, de nem túlzás, ha azt írom, hogy az egész életünkre is. 

Megmutatjuk, milyen pozitív előnyökkel jár a zenélés:

1. Magabiztos leszel

A zenével képes leszel kifejezni önmagad, mert a zenében megjelenik a saját egyéniséged, megoldásaid. Ha zenekarban is zenélsz, rájössz, hogy ugyanolyan fontos vagy, mint a többiek. Aki zenét tanul, a hétköznapokban is könnyebben képes közeledni másokhoz.

2. Kevesebb stressz

Már te is biztosan észrevetted, hogy a zene segít ellazulni. Az pedig még jobb, ha énekelsz vagy hangszeren is játszol, mivel ez hosszútávon segít elűzni a stresszt.

3. A zene fejleszti a logikát és a nyelvi készségeket

Akik már fiatalon elkezdik a zenetanulást, jobban teljesítenek az iskolában is. A zene fejleszti a bal agyféltekét, így különösen fontos, hogy már gyerekkorban elkezdjenek zenével foglalkozni.

4. Fejlett érzelmi intelligencia

"Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be." Kodály híres idézete valóban igaz, főleg olyan emberekre, akik alapból nehezen fejezik ki magukat. A zene segít az érzelmi intelligencia fejlesztésében is.

5. Javítja a problémamegoldó képességet

Kutatások szerint, ha már gyerekkorban elkezdünk zenét tanulni, az agy végrehajtó funkciói jelentősen fejlődnek. Magyarul: gyorsabban dolgozzuk fel az információkat, könnyebben alkalmazkodunk helyzetekhez, egyszerűbben hozunk döntéseket és oldunk meg problémákat.

Nem titok, hogy a Tehetségközpontban az a célunk, hogy élmény legyen a zene tanulás. Ez egy olyan zeneiskola, ahol a könnyűzenén, a kedvenc dalaidon keresztül tanulhatsz meg hangszeren játszani. A hangszeres oktatás mellett fontosnak tartjuk, hogy a zeneiparban is hasznosítható tudást szerezz.

Ha érdeklődsz a zene iránt, várunk Téged is Tatán! 

Jelentkezz próba órára a www.tehetsegkozpont.hu/jelentkezes oldalon!

#zenélnikönnyű