Így készíts élő közvetítést YouTube-on és Facebook-on!

2020.12.09

A legtöbb ember jelenleg otthon van, szóval ennél jobb alkalmat nem is találhatsz arra, hogy élőben bejelentkezz a közösségi oldalakon. Adj egy mini koncertet, vagy csak beszélgess a rajongóiddal. Mondd el, mi a helyzet veled, min dolgozol éppen, vagy mik a terveid. Használd ki a lehetőséget, hogy egy kicsit feldobd a kedvüket a zenéddel. Az élő közvetítések egyébként jobban teljesítenek a közösségi oldalakon, mint más tartalmak, már csak ezért is érdemes kipróbálnod.

Hoztunk 5+1 tippet, hogyan készíts minőségi élő videót Youtube-on és Facebook-on:

1. Tervezés 

Tervezd meg, miről szeretnél beszélni. Fontos, hogy legyél felkészült, hiszen ha improvizálni próbálsz, akkor könnyen elvesztheted a fonalat és összeszedetlennek tűnhetsz.

2. Eszközök

A felvételhez nincs másra szükséged, mint egy okostelefonra, állványra és egy mikrofonra. A hang rögzítéséhez érdemes egy telefonhoz csatlakoztatható mikrofont választanod.

3. Adj címet a videónak. 

Lehetőséged van még az élő bejelentkezés előtt címet adni a videónak, így tudni fogják, miről szól a videód. Ne felejts el rövid leírást megadni és helyszínt is hozzárendelni.

4. Promo

Jelezd előre a közönségednek, hogy élőben fogsz bejelentkezni. Pár nappal előtte posztold ki a közösségi oldalaidra, hogy melyik felületen és mikor fogsz élőzni, így fel tudnak készülni rá. Ha nem tudod, mikor lenne a megfelelő idő a bejelentkezésre, nézd meg, mikor aktívak. Ha ebben nem vagy biztos, akkor meg is kérdezheted őket, ezzel bevonod a tervezésbe, aminek garantáltan örülni fognak.

5. Értékes tartalom

A tartalom sem utolsó szempont, hiszen ezzel építed a bizalmat közted és a követőid között. Érdemes olyan témát kitalálnod, amiért később is szívesen visszanézik az emberek.

+ 1: Aktivizáld a közönséged

Kérd meg őket élőzés közben, hogy kommenteljenek, kérdezzenek tőled, ezzel növelve az aktivitást és az elérést.

A lényeg: mielőtt belevágsz, készülj fel megfelelően. Tudd, hogy mit fogsz mondani és légy magabiztos. 

Legyél aktív online és készíts minél több tartalmat a közösségi oldalaidra, amivel nem csak a jelenlegi közönséged fog jobban elköteleződni, hanem ezáltal új emberek is megismerhetnek Téged és a zenéd!