NYÍLT NAP A TEHETSÉGKÖZPONTBAN - TATÁN

Hangszeres oktatással és zeneipari képzésekkel segítünk azoknak, akik sikerre vágynak a könnyűzenében.

Időpont: 2020. március 21. (szombat) - 10:00

Helyszín: 2890 Tata, Tanoda tér 5/a - Peron Tehetségközpont

Idáig:
  • nem találtál számodra megfelelő zenetanárt?
  • nem szeretnél Budapesten vagy Győrben tanulni, mert messze vannak tőled? 
  • nem kerültél be valamiért állami zeneiskolába?
  • a magántanár nem vált be?
  • csalódtál a hagyományos zeneoktatási rendszerben?
  • vagy csak többet vártál volna egy egyszerű zeneóránál, esetleg nagyobb támogatást a zenei céljaiddal kapcsolatban?

Ismerjük a problémádat!

és sajnos nem vagy egyedül...

Bár egyre többen támogatják a könnyűzenei oktatást Magyarországon, mégis nagyon kevés helyen tanulhatsz itthon valóban könnyűzenét. Elmehetsz magántanárhoz vagy néhány magániskolába, de sajnos erre Közép-Dunántúlon kevés lehetőséged van. Jelentkezhetsz állami zeneiskolába is, aminek rengeteg előnye van, de a legnagyobb hátránya, hogy nem könnyűzenét oktatnak és meghatározott tanterven keresztül zajlanak az órák, így nincs lehetőségük figyelni az egyéni igényeidet.

A könnyűzene érték!

Ez már nem vita tárgya. Az alkotók szövegvilága és zenei nyelve önálló érték ma Magyarországon, ezért ebben a minőségében is kezeljük. Szükség van olyan terekre és intézményekre, ahol a könnyűzene után érdeklődők megfelelő hangszeres tudást és a zeneipari tevékenységhez elengedhetlen képzéseket kapnak. Ezek segítik az  alkotó folyamatot és a teljes kibontakozási lehetőséget a tanuló számára.  


Ismerd meg az ország első könnyűzenei Tehetségközpontját Tatán!

Szia! Pap Tibor vagyok, a Peron Tehetségközpont vezetője.

26 év munkájának köszönhetően létrehoztuk Tatán a Peron Tehetségközpontot, amelynek röviden egy célja van. Könnyűzenét oktatni, támogatni a tanulókat a saját stílusuk megtalálásában, és a saját zenei önkifejezésük kibontakoztatásában. 

Azonban önmagában ez kevés lenne, hiszen tudjuk, hogy ma már nem elég pusztán csak zenésznek lenni, ha sikereket szeretnél elérni, akkor a zeneipar minden apró szeletéből tudást kell birtokolnod. Így aki nálunk tanul, az nem csupán egy hagyományos hangszeres zeneórát kap. További képzéseinkkel betekintést kapsz a hangtechnika, a zenei marketing, menedzsment, dalszövegírás valamint a zeneszerzés világába. Így egy komplexebb tudás birtokában segítünk a zenében kitűzött céljaid elérésében.

Képzéseink 2019. október 7-én indulnak és már jelentkezhetsz hozzánk. Először szeretnénk találkozni veled és bemutatni a Tehetségközpontot ahol egy ingyenes tanácsadás után, egymást megismerve, már tudni fogjuk, hogy mi a legjobb számodra, miként fogunk tudni együtt dolgozni!

A nyíltnapon találkozhatsz a tanárainkkal, kérdezhetsz, zenélhetsz!

Gitár

Ének

Dob  

Elektronikus zene

Basszusgitár

Zongora

Mit mondtak rólunk?

Katona Máté

A JMP zenekar tagja

A Tehetségközpontban rengeteget zenéltünk közösen és ez nekem nagyon sok pozitív élményt adott.

Kisalföld.hu

"A könnyűzenei képzés fellegvára!"

Hajdú Virág

A ZeneMánia tábor résztvevője

A zenét nagyon sok féle térről közelítik meg a Tehetségközpontban, mind marketing, dalszövegírás, zeneoktatás. Minden percért megérte itt lennem!

Bajnai Zsolt

A Nemzeti Kulturális Alap - Könnyűzenei Támogató Programjának szakmai vezetője

"Szeretném a tatai Tehetségközpont példáját magammal elvinni!"

A Tehetségközpont oktatói

Fontos számunkra, hogy olyan oktatók tanítsanak nálunk, akik megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkeznek és aktívan részt vesznek a zeneiparban!

Ruska Péter

gitártanár, zenekari gyakorlat tanár

"15 éve gitározom és 10 éve zenélek aktívan a legváltozatosabb produkciókban. Az elmúlt 10 évben sok helyen volt szerencsém koncertezni a legkisebb színpadtól kezdve a 22.000 fős közönségig és jelenleg is országosan ismert zenekarokkal dolgozom. Gitár oktatással 7 éve foglalkozom aktívan, mely során az egyik legfontosabb feladatomnak a zene megszerettetését tartom a diákokkal. Azért érdemes a Peron Tehetségközpontban tanulni, mert a lehető leghitelesebb helyekről, aktívan zenélő, nagy tapasztalattal rendelkező oktatóktól vehetjük át a tudást, ami a hobbi zenészektől kezdve a profi szintekig egyaránt az egyik leghasznosabb tudás forrása."

Várady László

dobtanár

"Gyermekkoromban kezdtem a dobolást. Zeneiskolában, majd az Országos Szórakoztatózenei Központban tanultam, ahol 1990-ben előadóművészi vizsgát tettem.

Hivatásos zenész éveim alatt több jó zenésszel dolgoztam együtt. 1998-ban kezdtem tanítani a környékbeli zeneiskolákban, majd magántanárként segítettem a kezdő dobosok tanulását. Fontosnak tartom, hogy stabil alapokat adjak a növendékeimnek és megszerettessem velük a tanulás folyamatát. Tehetségük kibontakozása, egyéniségük, netán stílusuk kialakulása ezekre az alapokra támaszkodva jöhet létre. Ebben a hatalmas munkában az oktató csupán irányt mutathat, lehetőségeket vázolhat fel, amelyből a tanítvány kitartásához mérten érheti el céljait."

Patyi Sándor

basszusgitár tanár

"1997 óta tanítok, a basszusgitározást, mint minden hangszeres előadást egyfajta kommunikációnak tartom: legyen pontos, érthető és őszinte, az előadó bátran vállalja benne a személyiségét.

Basszusgitarozni jó! A mély szólam minden zene alapja, olyan, mint egy épület alap, ettől függ, mi épül rá. Sok zenei stílusról, műfaji kötöttségek nélkül beszélünk, tanulunk és hallgatjuk, hogy akár a világon máshol, akár itthon a sok-sok kiváló előadó hogyan oldja meg ezt a nehéz, ám de hálás feladatot. Írunk dalokat, megpróbáljuk más-más stílusban is eloadni."

Árvai Krisztián Devon

elektronikus zene tanár

"Zenei Producer, jelenleg a Black Nail Cabaret zenekar állandó zeneszerzője, producere.

12 éves korom óta foglalkozom elektronikus hangszerekkel. Ez az érdeklődés azóta is tart, napi szinten fedezek fel új dolgokat, tesztelek új hangszereket.

Hiszem azt, hogy ezt a 30 évnyi tapasztalatot át lehet adni a következő generációnak egy kurzuson keresztül, a Hogyan helyett a Miért-ekre helyezve a fókuszt. Meg tudom mutatni, hogyan lehet különböző elektronikus zenei műfajokban létrehozni önálló műveket, dalokat vagy dalkezdeményeket.

Ha valaki az elektronikus zenében látja a jövőjét, akkor ez a képzés egy műfajtól független, alapos áttekintést ad az elektronikus hangszerekről, ritmuselméletről, hangkép elméletről, sound designról és a szükséges szoftverismeretről (Ableton, Bitwig, Logic Pro stb), illetve fejleszti a kreativitást.

Ha úgy érzed, hogy sok a megválaszolatlan kérdés az önmegvalósítás folyamatában, akkor itt a helyed."

Hermann Tamás

zongora, ének tanár

"Zenei pályafutásomat 18 éve kezdtem. Akkor még csak zongorán kezdtem el tanulni, idővel ehhez csatlakozott az ének tanulás.

11 éves korom óta részese lehetek az aktív magyar zenei életnek. Nagyon sok jó zenészt ismerhettem meg és rengeteget tanulhattam tőlük. Mindig motivált, hogy minél több zenésztől minél többet tanulhassak, hiszen a sok apró részletből áll össze idővel az egyéni stílus és ezen apró részleteken keresztül lehet a leginkább mindenkire személyre szabni a tananyagot.

Célom, hogy minél több embert megszólítsunk a zene nyelvén és egy nehéz nap után a zenével szakadjunk ki a hétköznapi szürkeségből!"

Varga Richárd

basszusgitár

"A zenét szeretni kell! Zenélni nem kötelező, de érdemes, hiszen egy nagyon jó terápia arra, hogy hogyan is lépjünk ki ebből a zajos világból, úton önmagunk felé.

Magamról pár mondatban. Tizenhárom éves lehettem, amikor szüleim egyik barátja ajándékozott nekem egy gitárt, mondván, hogy Ő már nem használja, s úgy gondolta, jó kezekben lesz nálam. Meg kell mondanom, nagyon hálás vagyok e gesztusért a mai napig. Azóta a szeretet egyre csak nő, nem apad.

Sok zenei stílust kipróbáltam az évek alatt, aztán belevetettem magam a zeneszerzés és a dalszövegírás világába.

Jelenleg a HellóPisti zenekaron dolgozunk Barátaimmal, s hiszem, hogy a jövőben is."

Vilcsek Dániel

hangtechnika alapok

10 éve foglalkozok aktívan a hangtechnika izgalmas, ám korántsem egyszerű világával. 2012-ben hangtechnikus végzettséget szereztem, majd ezt rengeteg tanulás és gyakorlás követte. A Tehetségközpont műszaki vezetőjeként az én feladatom volt a központ hangstúdiójának a megtervezése és felépítése, ahol neked is megfogom tanítani a hangtechnika alapjait, amit minden zenésznek ismernie kell!

Hudák Tibor

marketing alapok

5 éve szerettem bele a marketingbe. Azóta több különböző vállalkozást is elindítottam, ahol aktívan használom a marketing eszközeit. Folyamatosan követem a legújabb trendeket és a hirtelen változó online vevőszerző megoldásokat. Így naprakész információt tudok neked nyújtani. Megtanítalak a marketing alapjaira és arra, hogyan tudod ezt a gondolkodás módot beépíteni a zenei karrieredbe.

A nyílt napra érkezőket ajándékkal várjuk! 

A nyílt napon kipróbálhatod az összes hangszerünket, beszélgethetsz és kérdezhetsz az oktatóinktól és jelenlegi diákjainktól.

+ AJÁNDÉK minden résztvevőnek

Ha eljössz március 21-én a nyílt napunkra, megkapod a Peron Tehetségközpont 3500 Ft értékű ajándékcsomagját ajándékba, egy hátizsákot, karkötőt és egy pengetőt vagy dobverőt!

Jelentkezz a nyílt napra!

Időpont: 2020. március 21. (szombat) - 10:00

Helyszín: 2890 Tata, Tanoda tér 5/a - Peron Tehetségközpont