Oktatóink

Árvai Krisztián Devon

elektronikus zene, és zenekari gyakorlatvezető

Zenei Producer, jelenleg a Black Nail Cabaret zenekar állandó zeneszerzője, producere.

12 éves korom óta foglalkozom elektronikus hangszerekkel. Ez az érdeklődés azóta is tart, napi szinten fedezek fel új dolgokat, tesztelek új hangszereket.

Hiszem azt, hogy ezt a 30 évnyi tapasztalatot át lehet adni a következő generációnak egy kurzuson keresztül, a Hogyan helyett a Miértekre helyezve a fókuszt. Meg tudom mutatni, hogyan lehet különböző elektronikus zenei műfajokban létrehozni önálló műveket, dalokat vagy dalkezdeményeket.

Ha valaki az elektronikus zenében látja a jövőjét, akkor ez a képzés egy műfajtól független, alapos áttekintést ad az elektronikus hangszerekről, ritmuselméletről, hangkép elméletről, sound designról és a szükséges szoftverismeretről (Ableton, Bitwig, Logic Pro stb), illetve fejleszti a kreativitást.

Ha úgy érzed, hogy sok a megválaszolatlan kérdés az önmegvalósítás folyamatában, akkor itt a helyed.

Hermann Tamás

ének, kezdő zongora, és zenekari gyakorlatvezető

Zenei pályafutásomat 18 éve kezdtem. Akkor még csak zongorán kezdtem el tanulni, idővel ehhez csatlakozott az ének tanulás. 11 éves korom óta részese lehetek az aktív magyar zenei életnek. Nagyon sok jó zenészt ismerhettem meg és rengeteget tanulhattam tőlük.

Mindig motivált, hogy minél több zenésztől minél többet tanulhassak, hiszen a sok apró a részletből áll össze idővel az egyéni stílus és ezen apró részleteken keresztül lehet a leginkább mindenkire személyre szabni a tananyagot.

Célom, hogy minél több embert megszólítsunk a zene nyelvén és egy nehéz nap után a zenével szakadjunk ki a hétköznapi szürkeségből!

Mike Ariel

gitár

Tizenkét éves koromban kezdtem el gitározni. Zeneiskolai keretek között klasszikus és jazz gitározást tanultam. Tizenöt éve játszom zenekarokban. Rengeteg formációban megfordultam és sok műfajban kipróbáltam magam. Számos előadó albumán működtem közre session zenészként.

Nem áll távol tőlem a tanítás, korábban is oktattam már gitárt. Jó zenét hallani mindig inspiráló, így azon leszek, hogy a zenélés öröme mellett a szakmai tudásomat is átadhassam.

Ruska Péter

szakmai vezető, gitár, zenekari gyakorlatvezető

15 éve gitározom és 10 éve zenélek aktívan a legváltozatosabb produkciókban. Az elmúlt 10 évben sok helyen volt szerencsém koncertezni a legkisebb színpadtól kezdve a 22.000 fős közönségig és jelenleg is országosan ismert zenekarokkal dolgozom.

Gitár oktatással 7 éve foglalkozom aktívan, mely során az egyik legfontosabb feladatomnak a zene megszerettetését tartom a diákokkal.

Azért érdemes a Peron Tehetségközpontban tanulni, mert a lehető leghitelesebb, aktívan zenélő, nagy tapasztalattal rendelkező oktatóktól szerezhetjük meg a tudást, ami a hobbi zenészektől kezdve a profi szintekig egyaránt az egyik leghasznosabb.

Vendl Máté

dobtanár

Édesapám révén már egészen korán, 5 éves koromban megjelent a dob az életemben. 2007-ben felvételt nyertem a kaposvári Liszt Ferenc Alapfokú Zeneiskola klasszikus ütő szakára. Ennek elvégzése után a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskolába vezetett az utam, majd a székesfehérvári Kodolányi János Egyetem jazz-dob szakára. Mindkét iskolában a szakma kiválóságaitól tanulhattam.

2021-ben diplomáztam, volt szerencsém az iskolában szerzett kapcsolatokból tapasztalatot szerezzek mind a színpadon, mind tanítás terén.

2019 óta foglalkozom tanítással, emellett állandó és alkalmi zenekarok tagja vagyok

Galambos Zoltán

zongora, szintetizátor, popzeneszerzés, zeneelmélet

7 éves koromban kezdtem zongorázni és énekelni a Magyar Rádióban, ahol az általános iskola végéig tanultam.
1987-ben felvettek a Bartók Béla Szakiskola Jazz-zongora, majd 1990-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-zeneszerzés szakára. Itt szereztem, diplomát zeneszerzésből, hangszerelésből és pedagógiából, 1994-ben.

Tanáraim olyan kiemelkedő klasszisok voltak, mint Gonda János, Szakcsi Lakatos Béla, Binder Károly, Friedrich Károly, Gőz László és Borbély Mihály, illetve Faragó Béla, és Barabás Árpád, akiktől klasszikus zeneszerzést tanultam az egyetemen.

A hazai popszakmába 1987-ben kerültem a Szigeti Ferenc által alapított Kenguru együttes billentyűseként, majd rövidesen saját rockzenekart alapítottam JAM néven, amelyben frontemberként én írtam és hangszereltem a dalokat, valamint billentyűztem is.
Ebben az időben fedezett fel a szakma, amelynek köszönhetően elindult a produceri pályafutásom.

A következő évtizedekben volt szerencsém együtt dolgozni korábbi példaképeimmel, a korosztályom előadóival, és a fiatal generáció kiemelkedő alakjaival is, mint producer, hangszerelő, billentyűs, vagy vokalista úgy stúdióban, mint élő koncerteken. Alapítottam saját zenekarokat, írtam és hangszereltem megrendelésre dalokat, zenei rendezője voltam számos albumnak, építettem két hangstúdiót, dolgoztam két Megasztárban, valamint független lemezkiadó, és koncertszervező cégem is volt.

Gimnáziumi éveimben országos tehetségkutató versenyt nyertem saját kompozícióim előadásával, Arany Zsiráf díjas hangmérnök, és Arany Nyíl díjas billentyűs vagyok.

Szakmai tapasztalataim:
Szigeti Ferenc, JAM, Moralisa, DÁMA, Mester és Tanítványai, Bodrogi András, Hip Hop Boyz, Lerch István, Zorán, Presser Gábor, Karácsony János, Solti János, Somló Tamás, Jamie Winchester&Hrutka Róbert Band, Kozsó, Shygys, Bestiák, Picasso Branch, AKT, Pierrot, Manhattan, Delhusa Gjon, Cotton Club Singers, Roy& Ádám, Rúzsa Magdi, Rhani Krija (Sting zenekar), Petőfi-játék (zenés darab).

Jelenleg egy nemzetközi zenei produkció létrehozásán dolgozom, Hrutka Róbert zenekarában és produkcióiban játszom billentyűsként, a SET - School of Entertainment & Technology médiaiskolájának tanáraként pop zeneszerzést, remix készítést és alkalmazott zenét tanítok, valamint havi rendszerességgel készítek zeneelméleti oktatóvideókat a Magyar Producer Workshop számára.

Járinka Erik

gitár

Kb. 13 éve kezdtem el gitározni, de a gitár iránti nagy szerelem nagyjából 8 éve kezdődött, amikor elmentem egy rock koncertre és élőben hallhattam nagyon pörgös és kreatív gitárszólókat, ami nagy hatást gyakorolt rám és akkora tűzet adott, hogy a mai napig alig tudom letenni a gitárt. Az a célom a gitároktatással, hogy legalább egy kis szikrát át tudjak adni abból a tűzből, amit én kaptam pár évvel ezelőtt, mert hihetetlen nagy megnyugvást és örömöt tud adni a zene akár egy rossz nap után is.

Nyul Balázs

basszusgitár, és zenekari gyakorlatvezető

Közel 30 éve zenélek. Még diákzenekarokban kezdtem, végigjártam a lépcsőfokokat, így rengeteg tapasztalatot szereztem. 2011-ben lediplomáztam a Kodolányi János Főiskola jazz tanszakán, basszusgitár szakirányon. Ez gyerekkorom óta dédelgetett álmom volt, amit végül sikerült teljesítenem.

A zene egészen gyerekkorom óta az életem része. Testvérem révén ismerkedtem meg a basszusgitárral és szinte szerelem volt első találkozásra. Korábban tanítottam zenét Győrben a Hangfestő AMI, valamint Székesfehérváron a Gorsium zeneiskolákban. Utóbbi pár évben csak magánnövendékeim voltak, így örömmel vettem a Peron Tehetségközpontnál adódó lehetőséget.

A cél, hogy ebben az egyre leterheltebb világban visszahozzuk a fiatalok zene iránti szeretetét, érezzék jól magukat, és tudjanak egyre jobban kiteljesedni egy közös nyelv, a zene által.

Sirkó Martin

dobtanár

13 éve kezdtem el dobolni, 11 éve zenélek aktívan.

Ez idő alatt számos zenekarral együtt játszva, újabb és újabb stílusokban próbálhattam ki magam, színes közönség előtt, Európa minden táján.

Doboktatással 4 éve foglalkozom, célom, hogy azt az energiát, boldogságot amit a dobolás nyújt nekem, át tudjam adni mindazoknak, akik ezt a hangszert választják.

Botos Eszter

ének tanár

Nyolc éves koromban kezdtem el zongorázni és énekelni, de igazán ,mindig is énekes szerettem volna lenni. 13 éves koromban a Csepregi Éva pop -song stúdió növendéke lettem,amit követett a Rutkai Éva színház. Magántanulóként , az előadóművészi , énekesnő ,bizonyítványt megszereztem. Tv2 Kifutó című műsorában, No Doubt Don't Speak című dalát keltettem életre. Ezt követően szerepeltem a Befutók a Kifutón válogatáson, majd a Warner Music szerződést ajánlott .

Megjelent a -Mire várunk még?- album,melynek

dalainak szerzője Szűcs Norbert.A felvételek az Aquarium 2 és a Sqweet Home (11,12) stúdióban készültek 2000-ben.

Szűcs Norbert, Mohai Tamás,Gátos Iván, Giret Gábor, Bereczki Zoltán,Borlai Gergő , Lakatos Gábor, Csont István együttműködésével.

Szerződést kaptam a Walt Disney cégtől,több évet dolgoztam Amerikában ,több hajójukon mint énekesnő,show-zenekarral .

2020-ban duett lemezt énekeltem fel,melynek dalainak szerzője ,Felner István Richárd.Gerendás Péter,Takáts Tamás,Charlie,Szolnoki Péter közreműködésével.

Jelenleg ének okatással foglalkozom,amit nagyon szeretek.