Oktatóink

Árvai Krisztián Devon

elektronikus zene, zenei producer, zenekari gyakorlatvezető tanár

Zenei Producer, jelenleg a Black Nail Cabaret zenekar állandó zeneszerzője, producere.

12 éves korom óta foglalkozom elektronikus hangszerekkel. Ez az érdeklődés azóta is tart, napi szinten fedezek fel új dolgokat, tesztelek új hangszereket.

Hiszem azt, hogy ezt a 30 évnyi tapasztalatot át lehet adni a következő generációnak egy kurzuson keresztül, a Hogyan helyett a Miértekre helyezve a fókuszt. Meg tudom mutatni, hogyan lehet különböző elektronikus zenei műfajokban létrehozni önálló műveket, dalokat vagy dalkezdeményeket.

Ha valaki az elektronikus zenében látja a jövőjét, akkor ez a képzés egy műfajtól független, alapos áttekintést ad az elektronikus hangszerekről, ritmuselméletről, hangkép elméletről, sound designról és a szükséges szoftverismeretről (Ableton, Bitwig, Logic Pro stb), illetve fejleszti a kreativitást.

Ha úgy érzed, hogy sok a megválaszolatlan kérdés az önmegvalósítás folyamatában, akkor itt a helyed.

Hermann Tamás

ének, zenekari gyakorlatvezető tanár

Zenei pályafutásomat 18 éve kezdtem. Akkor még csak zongorán kezdtem el tanulni, idővel ehhez csatlakozott az ének tanulás. 11 éves korom óta részese lehetek az aktív magyar zenei életnek. Nagyon sok jó zenészt ismerhettem meg és rengeteget tanulhattam tőlük.

Mindig motivált, hogy minél több zenésztől minél többet tanulhassak, hiszen a sok apró a részletből áll össze idővel az egyéni stílus és ezen apró részleteken keresztül lehet a leginkább mindenkire személyre szabni a tananyagot.

Célom, hogy minél több embert megszólítsunk a zene nyelvén és egy nehéz nap után a zenével szakadjunk ki a hétköznapi szürkeségből!

Mike Ariel

gitár, zenekari gyakorlatvezető tanár

Tizenkét éves koromban kezdtem el gitározni. Zeneiskolai keretek között klasszikus és jazz gitározást tanultam. Tizenöt éve játszom zenekarokban. Rengeteg formációban megfordultam és sok műfajban kipróbáltam magam. Számos előadó albumán működtem közre session zenészként.

Nem áll távol tőlem a tanítás, korábban is oktattam már gitárt. Jó zenét hallani mindig inspiráló, így azon leszek, hogy a zenélés öröme mellett a szakmai tudásomat is átadhassam.

Ruska Péter

szakmai vezető, gitár tanár

15 éve gitározom és 10 éve zenélek aktívan a legváltozatosabb produkciókban. Az elmúlt 10 évben sok helyen volt szerencsém koncertezni a legkisebb színpadtól kezdve a 22.000 fős közönségig és jelenleg is országosan ismert zenekarokkal dolgozom.

Gitár oktatással 7 éve foglalkozom aktívan, mely során az egyik legfontosabb feladatomnak a zene megszerettetését tartom a diákokkal.

Azért érdemes a Peron Tehetségközpontban tanulni, mert a lehető leghitelesebb, aktívan zenélő, nagy tapasztalattal rendelkező oktatóktól szerezhetjük meg a tudást, ami a hobbi zenészektől kezdve a profi szintekig egyaránt az egyik leghasznosabb.

Vendl Máté

dob tanár

Édesapám révén már egészen korán, 5 éves koromban megjelent a dob az életemben. 2007-ben felvételt nyertem a kaposvári Liszt Ferenc Alapfokú Zeneiskola klasszikus ütő szakára. Ennek elvégzése után a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskolába vezetett az utam, majd a székesfehérvári Kodolányi János Egyetem jazz-dob szakára. Mindkét iskolában a szakma kiválóságaitól tanulhattam.

2021-ben diplomáztam, volt szerencsém az iskolában szerzett kapcsolatokból tapasztalatot szerezzek mind a színpadon, mind tanítás terén.

2019 óta foglalkozom tanítással, emellett állandó és alkalmi zenekarok tagja vagyok

Szabó Fanni

ének tanár

Énekes, dalszerző, szövegíró. A NISA frontembere.

Gyermekkorom óta körbevesznek a művészetek. Belekóstoltam a színházba, a táncművészetekbe, ma is aktívan írok, szerzek dalokat és festek.

Tanárként igyekszem a diákokkal személyreszabottan foglalkozni, inspirálni és önkifejezésre, kitartásra bátorítani őket. Szeretném segíteni kreativitásuk szabad megélését. 

Balogh Péter

gitár, zenekari gyakorlatvezető tanár

10 év hangszeres tapasztalattal és zenei rutinnal a hátam mögött ,

gitárosaként állok a zenélni vágyók rendelkezésére.

Célom, hogy a tanítással hozzájáruljak a hazai zenészközösség építéséhez.

Szeretek modern dolgokat , alkotni , játszani és tanítani.

Nagyon fontos számomra hogy , zenélhessek és a zene bármilyen terén tevékenykedjek. Örömmel tölt el ha bárki aki szembe jön az életemben , zenél vagy imádja a zenét. Ha kedvet kaptál a gitározáshoz fordulj hozzam bizalommal .

Oláh Mihály

basszusgitár tanár

Basszusgitáros, dalszerző a NISA, illetve a HEATLIE zenekarokban.

Már gyerekként is vonzott a zene, nagyon szerettem énekelni és boldogsággal töltött el az a harmónia, az a világ, amibe átkerült a testem és a szellemem, ha számomra kedves dalt hallottam.

14 éve vettem először hangszert a kezembe és azóta mindennapos része az életemnek a zenélés. Igyekszem mindig új dolgokat megismerni, új dolgokból inspirálódni, de a legfontosabb számomra a zenei önmegvalósítás, hogy az alapismeretek mellett merjünk kreatívak is lenni, hogy a hangszerünkön keresztül lelkünk olyan érzéseit adhassuk tovább, amiket szavakkal nem tudnánk kifejezni.

A tanítás számomra mindig izgalmas kihívásokat rejt és mindig örömmel tölt el, amikor tanulóimon látom a lelkesedést, a zene iránti szeretetet és a fejlődést. Remélem hamarosan találkozunk és belekezdhetünk a közös munkába.

Galambos Zoltán

zongora, szintetizátor, popzeneszerzés, zeneelmélet tanár

7 éves koromban kezdtem zongorázni és énekelni a Magyar Rádióban, ahol az általános iskola végéig tanultam.
1987-ben felvettek a Bartók Béla Szakiskola Jazz-zongora, majd 1990-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-zeneszerzés szakára. Itt szereztem, diplomát zeneszerzésből, hangszerelésből és pedagógiából, 1994-ben.

Tanáraim olyan kiemelkedő klasszisok voltak, mint Gonda János, Szakcsi Lakatos Béla, Binder Károly, Friedrich Károly, Gőz László és Borbély Mihály, illetve Faragó Béla, és Barabás Árpád, akiktől klasszikus zeneszerzést tanultam az egyetemen.

A hazai popszakmába 1987-ben kerültem a Szigeti Ferenc által alapított Kenguru együttes billentyűseként, majd rövidesen saját rockzenekart alapítottam JAM néven, amelyben frontemberként én írtam és hangszereltem a dalokat, valamint billentyűztem is.
Ebben az időben fedezett fel a szakma, amelynek köszönhetően elindult a produceri pályafutásom.

A következő évtizedekben volt szerencsém együtt dolgozni korábbi példaképeimmel, a korosztályom előadóival, és a fiatal generáció kiemelkedő alakjaival is, mint producer, hangszerelő, billentyűs, vagy vokalista úgy stúdióban, mint élő koncerteken. Alapítottam saját zenekarokat, írtam és hangszereltem megrendelésre dalokat, zenei rendezője voltam számos albumnak, építettem két hangstúdiót, dolgoztam két Megasztárban, valamint független lemezkiadó, és koncertszervező cégem is volt.

Gimnáziumi éveimben országos tehetségkutató versenyt nyertem saját kompozícióim előadásával, Arany Zsiráf díjas hangmérnök, és Arany Nyíl díjas billentyűs vagyok.

Szakmai tapasztalataim:
Szigeti Ferenc, JAM, Moralisa, DÁMA, Mester és Tanítványai, Bodrogi András, Hip Hop Boyz, Lerch István, Zorán, Presser Gábor, Karácsony János, Solti János, Somló Tamás, Jamie Winchester&Hrutka Róbert Band, Kozsó, Shygys, Bestiák, Picasso Branch, AKT, Pierrot, Manhattan, Delhusa Gjon, Cotton Club Singers, Roy& Ádám, Rúzsa Magdi, Rhani Krija (Sting zenekar), Petőfi-játék (zenés darab).

Jelenleg egy nemzetközi zenei produkció létrehozásán dolgozom, Hrutka Róbert zenekarában és produkcióiban játszom billentyűsként, a SET - School of Entertainment & Technology médiaiskolájának tanáraként pop zeneszerzést, remix készítést és alkalmazott zenét tanítok, valamint havi rendszerességgel készítek zeneelméleti oktatóvideókat a Magyar Producer Workshop számára.

Járinka Erik

gitár, zenekari gyakorlatvezető tanár

Kb. 13 éve kezdtem el gitározni, de a gitár iránti nagy szerelem nagyjából 8 éve kezdődött, amikor elmentem egy rock koncertre és élőben hallhattam nagyon pörgös és kreatív gitárszólókat, ami nagy hatást gyakorolt rám és akkora tűzet adott, hogy a mai napig alig tudom letenni a gitárt. Az a célom a gitároktatással, hogy legalább egy kis szikrát át tudjak adni abból a tűzből, amit én kaptam pár évvel ezelőtt, mert hihetetlen nagy megnyugvást és örömöt tud adni a zene akár egy rossz nap után is.

Nyul Balázs

basszusgitár, zenekari gyakorlatvezető tanár

Közel 30 éve zenélek. Még diákzenekarokban kezdtem, végigjártam a lépcsőfokokat, így rengeteg tapasztalatot szereztem. 2011-ben lediplomáztam a Kodolányi János Főiskola jazz tanszakán, basszusgitár szakirányon. Ez gyerekkorom óta dédelgetett álmom volt, amit végül sikerült teljesítenem.

A zene egészen gyerekkorom óta az életem része. Testvérem révén ismerkedtem meg a basszusgitárral és szinte szerelem volt első találkozásra. Korábban tanítottam zenét Győrben a Hangfestő AMI, valamint Székesfehérváron a Gorsium zeneiskolákban. Utóbbi pár évben csak magánnövendékeim voltak, így örömmel vettem a Peron Tehetségközpontnál adódó lehetőséget.

A cél, hogy ebben az egyre leterheltebb világban visszahozzuk a fiatalok zene iránti szeretetét, érezzék jól magukat, és tudjanak egyre jobban kiteljesedni egy közös nyelv, a zene által.

Sirkó Martin

dob tanár

13 éve kezdtem el dobolni, 11 éve zenélek aktívan.

Ez idő alatt számos zenekarral együtt játszva, újabb és újabb stílusokban próbálhattam ki magam, színes közönség előtt, Európa minden táján.

Doboktatással 4 éve foglalkozom, célom, hogy azt az energiát, boldogságot amit a dobolás nyújt nekem, át tudjam adni mindazoknak, akik ezt a hangszert választják.

Körtvélyesi Ákos

dob tanár

Több mint tíz éve dobolok, már gyerekkoromtól kezdve foglalkoztatott a zene.

Az ütőhangszeres alapképzés után egy kis idő zene tanulás nélkül maradt, de nem sokkal utána visszatértem ahhoz, amit igazán szeretek csinálni: zenélni.

Az évek folyamán több zenekarban játszottam, különböző műfajokban.

Most, hogy végeztem a tanulmányaimmal, a tanításban keresem az új kihívásokat, és a zenélés nyújtotta örömet.

Felner István

zongora tanár

1969.-ben születtem Szőnyben. Zenével öt éves koromtól foglalkozom. Az aktív sport, zene és a természeti szépségek tisztelőjeként, minden tevékenységemben tetten érhető, a fenntartható világ céljaihoz való segítségnyújtás, a magam szerény eszközeivel. Hiszek a pontosan elvégzett, alapos munkában!

SZAKMAI TAPASZTALAT

 • Víz Zene Virág Fesztivál Brand építés a Fesztivál szakmában, marketing szervezés 2003- jelenleg is
 • Zeneipari Brandek építése, marketing szervezése, zenekarvezetés 2006-2016-ig
 • Zeneszerző-Szövegírói Tapasztalat
 • Számtalan TV show műsorbrand, előkészítése kidolgozása és fejlesztése 2005-2019, (2017 Európai Zenés Randevú)
 • 1994 "Ki Mit Tud? Győztes zenekari produkció léterehozása, vezetése: "Kiss Me Quick"
 • Zenei vezető helyettes 1995-1997 Theaterie am Platz'l (Münich) Németorszég (Johny Logan 3x Euroviziós győztes, Yamil Borges produkciók)
 • 2002. Fekete Dzsony Zenei Producer, manager
 • 2003 " A Világ legnagyobb fúvószenekarának összeállítása. (Guinnes rekord kísérlet)
 • 2006-2015 Royal Express Showband 2013-2015 Funny Rollins Showband, zenész zenei producer, manager
 • 2016-2020 Elixir showband, valamint (számos cover band) szólista
 • Zenei Producer zeneszerző , szövegíró 2019 " Majd Holnap Írok c." hanghordozó Fonogram díj, Aranylemez
 • 2020 "Az Országút Vándorai" c. hanghordozó, zeneszerzés, szövegírás