Galambos Zoltán

zongora, szintetizátor, popzeneszerzés, zeneelmélet

7 éves koromban kezdtem zongorázni és énekelni a Magyar Rádióban, ahol az általános iskola végéig tanultam.
1987-ben felvettek a Bartók Béla Szakiskola Jazz-zongora, majd 1990-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-zeneszerzés szakára. Itt szereztem, diplomát zeneszerzésből, hangszerelésből és pedagógiából, 1994-ben.

Tanáraim olyan kiemelkedő klasszisok voltak, mint Gonda János, Szakcsi Lakatos Béla, Binder Károly, Friedrich Károly, Gőz László és Borbély Mihály, illetve Faragó Béla, és Barabás Árpád, akiktől klasszikus zeneszerzést tanultam az egyetemen.

A hazai popszakmába 1987-ben kerültem a Szigeti Ferenc által alapított Kenguru együttes billentyűseként, majd rövidesen saját rockzenekart alapítottam JAM néven, amelyben frontemberként én írtam és hangszereltem a dalokat, valamint billentyűztem is.
Ebben az időben fedezett fel a szakma, amelynek köszönhetően elindult a produceri pályafutásom.

A következő évtizedekben volt szerencsém együtt dolgozni korábbi példaképeimmel, a korosztályom előadóival, és a fiatal generáció kiemelkedő alakjaival is, mint producer, hangszerelő, billentyűs, vagy vokalista úgy stúdióban, mint élő koncerteken. Alapítottam saját zenekarokat, írtam és hangszereltem megrendelésre dalokat, zenei rendezője voltam számos albumnak, építettem két hangstúdiót, dolgoztam két Megasztárban, valamint független lemezkiadó, és koncertszervező cégem is volt.

Gimnáziumi éveimben országos tehetségkutató versenyt nyertem saját kompozícióim előadásával, Arany Zsiráf díjas hangmérnök, és Arany Nyíl díjas billentyűs vagyok.

Szakmai tapasztalataim:
Szigeti Ferenc, JAM, Moralisa, DÁMA, Mester és Tanítványai, Bodrogi András, Hip Hop Boyz, Lerch István, Zorán, Presser Gábor, Karácsony János, Solti János, Somló Tamás, Jamie Winchester&Hrutka Róbert Band, Kozsó, Shygys, Bestiák, Picasso Branch, AKT, Pierrot, Manhattan, Delhusa Gjon, Cotton Club Singers, Roy& Ádám, Rúzsa Magdi, Rhani Krija (Sting zenekar), Petőfi-játék (zenés darab).

Jelenleg egy nemzetközi zenei produkció létrehozásán dolgozom, Hrutka Róbert zenekarában és produkcióiban játszom billentyűsként, a SET - School of Entertainment & Technology médiaiskolájának tanáraként pop zeneszerzést, remix készítést és alkalmazott zenét tanítok, valamint havi rendszerességgel készítek zeneelméleti oktatóvideókat a Magyar Producer Workshop számára.

POP ZENESZERZÉS, DALSZERZÉS, HANGSZERELÉS
Ezen a főtárgy órán megtanulhatjátok, hogyan írhattok saját popdalokat úgy, hogy az oly sok esetben tapasztalható elakadásokat is át tudjátok hidalni. Ezeket a dalokat megtanuljátok több stílusban meghangszerelni, mialatt elsajátíthatjátok a különböző hangszerek játékmódját billentyűs hangszer segítségével.
Naprakész, hatékonyan működő megoldásokat, trükköket kaptok, és mindezt olyan stabil alapokra építjük, mint az elemző zenehallgatás, a popzene elméletének és történetének megismerése, valamint a különböző dallamalkotási módszerek elsajátítása.

ZENEELMÉLET
Kezdő és haladó csoportban tanulhatjátok meg a zeneelmélet legfontosabb és leghasznosabb ismereteit, amelyeket a középkor óta napjainkig minden olyan zeneszerző és zenész elsajátított, illetve használ, akiket számon tartunk.
A kezdő csoportban a nulláról indulunk, a haladók izgalmas elméleti játékokkal fejleszthetik, és tehetik tapasztalattá eddig megszerzett tudásukat. Mindkét csoportban olyan rendszerszemlélet szerint haladunk, amely segít felderíteni az esetleges hiányosságokat, és tisztázni a téves ismereteket.

BILLENTYŰS JÁTÉK - HALADÓ SZINT
Ahány billenytűs hangszer, annyi játékmód. Mások a jellegzetességei az akusztikus és az elektromos zongorának, és mások a Hammond orgonának, a különböző szintézis technikával működő billentyűs hangszerekről, és a virtuális szintetizátorok világáról már nem is beszélve
Ezen a főtárgy órán megtanulhatjátok a különböző billentyűs hangszerek jellegzetes játékmódjait, megismerkedhettek azokkal a technikákkal, amelyek hiteles megszólalást adnak ezeknek a hangszereknek, sőt a virtuális világban megtanulhattok billentyűs hangszeren gitározni, vagy dobolni is.

Peron Tehetségközpont

2890 Tata, Tanoda tér 5/a.

Pap Tibor - elnök

+36-20-437-8012

Ruska Péter - szakmai vezető

+36 20 918 6640

suli@peronmusic.hu