TANULJ NÁLUNK ZENÉLNI

Hangszeres oktatással és zeneipari képzésekkel segítünk azoknak, akik sikerre vágynak a könnyűzenében.

Régóta szeretnél hangszeren játszani?

DE eddig
 • nem találtál számodra megfelelő zenetanárt? 
 • nem találtál olyan helyet ahol a könnyűzenét oktatnak? 
 • nem szeretnél Budapesten vagy Győrben tanulni, mert messze vannak tőled? 
 • nem kerültél be valamiért állami zeneiskolába?
 • a magántanár nem vált be?
 • csalódtál a hagyományos zeneoktatási rendszerben?
 • vagy csak többet vártál volna egy egyszerű zeneóránál, esetleg nagyobb támogatást a zenei céljaiddal kapcsolatban?

Ismerjük a problémádat!

és ezzel nem vagy egyedül...

Bár egyre többen támogatják a könnyűzenei oktatást Magyarországon, mégis nagyon kevés helyen tanulhatsz itthon valóban könnyűzenét. Elmehetsz magántanárhoz vagy néhány magániskolába, de sajnos erre Közép-Dunántúlon kevés lehetőséged van. Jelentkezhetsz állami zeneiskolába is, aminek rengeteg előnye van, de a legnagyobb hátránya, hogy nem könnyűzenét oktatnak és meghatározott tanterven keresztül zajlanak az órák, így nincs lehetőségük figyelni az egyéni igényeidet.

A könnyűzene érték!

Ez már nem vita tárgya. Az alkotók szövegvilága és zenei nyelve önálló érték ma Magyarországon, ezért ebben a minőségében is kezeljük. Szükség van olyan terekre és intézményekre, ahol a könnyűzene után érdeklődők megfelelő hangszeres tudást és a zeneipari tevékenységhez elengedhetlen képzéseket kapnak. Ezek segítik az  alkotó folyamatot és a teljes kibontakozási lehetőséget a tanuló számára.  


Tanulj zenét az ország első Könnyűzenei Tehetségközpontjában - TATÁN!

Szia! Pap Tibor vagyok, a Peron Tehetségközpont vezetője.

27 év munkájának köszönhetően létrehoztuk Tatán a Peron Tehetségközpontot, amelynek röviden egy célja van. Könnyűzenét oktatni, támogatni a tanulókat a saját stílusuk megtalálásában, és a saját zenei önkifejezésük kibontakoztatásában. 

Azonban önmagában ez kevés lenne, hiszen tudjuk, hogy ma már nem elég pusztán csak zenésznek lenni, ha sikereket szeretnél elérni, akkor a zeneipar minden apró szeletéből tudást kell birtokolnod. Így ha nálunk tanulsz, akkor nem csupán egy hagyományos hangszeres zeneórát kapsz. Tanulsz zeneelméletet, lesz zenekari gyakorlatod, beleláthatsz a hangtechnika, a zenei marketing, menedzsment, dalszövegírás valamint a zeneszerzés világába. Így egy komplexebb tudás birtokában segítünk a zenében kitűzött céljaid elérésében.

2019. októberi indulásunk óta, már több, mint 50 diákunk van, akik a könnyűzene segítségével szeretnének megtanulni zenélni.

Ha jelentkezel hozzánk, először szeretnénk találkozni veled és bemutatni a Tehetségközpontot ahol egy ingyenes tanácsadás után, egymást megismerve, már tudni fogjuk, hogy mi a legjobb számodra, miként fogunk tudni együtt dolgozni!

Ezt fogod tanulni a tehetségközpontban

Hangszeres oktatás

Dobon, gitáron, basszusgitáron és billentyűkön tanulhatsz meg zenélni a Tehetségközpontban. Emelett jelentkezhetsz elektronikus zene, zenei producer és ének képzésre is!

Hangtechnikai alapok

Ismerd meg a hangtechnika alapjait, hiszen egy zenésznek tisztában kell lenni az őt kiszolgáló technika tulajdonságaival.

Marketing, és menedzsment ismeretek

Lehetsz te a világ legjobb gitárosa vagy dobosa, ha az égvilágon senki nem tudja ezt rólad. A Tehetségközpontban megtanulod azt is, hogy kommunikálj és ismertesd meg magad a leendő közönségeddel.

Dalszövegírás, zeneszerzés

A könnyűzenében a legtöbb gondolatodat és az üzenetedet a dalszövegen keresztül adod át az embereknek. Ezért fontos, hogy megtanulj olyan szövegírási technikákat, amelyekkel megtalálod a saját hangod és elfelejted az unalmas közhelyeket.

Lehet, hogy már tudsz játszani a hangszereden és írtál már dalokat, de mégsem jönnek a sikerek és nem énekli veled együtt többezer ember a saját dalodat. A dalírás alapjait neked is el kell sajátítanod, ezek után jöhet a stílusod megteremtése.    

Zeneelmélet

A zeneelmélet órákon elsajátítod a zenéléshez szükséges elméleti tudást, ritmikai gyakorlatokon, hallásfejlesztésen vehetsz részt. Ezen felül fontosnak tartjuk a tudatos zenehallgatást, ezért ezzel is foglalkozunk.


Zenekari gyakorlat, koncertgyakorlat

Bárki bármit is mond, a zenélés egy alkotó közösségben a legjobb. Mi ebben hiszünk, és megmutatjuk neked, hogy ez így is van. Ennek érdekében különféle zenekari formációkat hozunk létre diákjainkból, ahol zenekari gyakorlat vezető tanáraink segítségével, és egymást figyelve tanulhatjátok meg a zenekarozás csínját-bínját.

Mit mondtak rólunk?

Katona Máté

Az Arcidra zenekar tagja

A Tehetségközpontban rengeteget zenéltünk közösen és ez nekem nagyon sok pozitív élményt adott.

Kisalföld.hu

"A könnyűzenei képzés fellegvára!"

700 m2 színtiszta alkotóhely
Hangstúdióval is rendelkezünk, ahol megtanulhatod a stúdiózást
200 férőhelyes koncertterem, ahol a Tehetségközpont színpadán te is bemutatkozhatsz!
Greenbox video és fotóstúdiót alakítottunk ki, hogy a videoklippek, tartalmak gyártása és a zenekari fotók is profi módon készüljenek  

Jelentkezek az ingyenes meghallgatásra!

A Tehetségközpont oktatói

Fontos számunkra, hogy olyan oktatók tanítsanak nálunk, akik megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkeznek és aktívan részt vesznek a zeneiparban!

Ruska Péter

gitár, zeneelmélet, és zenekari gyakorlat tanár, a Peron Tehetségközpont szakmai vezetője

15 éve gitározom és 10 éve zenélek aktívan a legváltozatosabb produkciókban. Az elmúlt 10 évben sok helyen volt szerencsém koncertezni a legkisebb színpadtól kezdve a 22.000 fős közönségig és jelenleg is országosan ismert zenekarokkal dolgozom. Gitár oktatással 7 éve foglalkozom aktívan, mely során az egyik legfontosabb feladatomnak a zene megszerettetését tartom a diákokkal. Azért érdemes a Peron Tehetségközpontban tanulni, mert a lehető leghitelesebb helyekről, aktívan zenélő, nagy tapasztalattal rendelkező oktatóktól vehetjük át a tudást, ami a hobbi zenészektől kezdve a profi szintekig egyaránt az egyik leghasznosabb tudás forrása.

Sirkó Martin

dobtanár 

13 éve kezdtem el dobolni, 11 éve zenélek aktívan.

Ez idő alatt számos zenekarral együtt játszva, újabb és újabb stílusokban próbálhattam ki magam, színes közönség előtt, Európa minden táján.

Doboktatással 4 éve foglalkozom, célom, hogy azt az energiát, boldogságot amit a dobolás nyújt nekem, át tudjam adni mindazoknak, akik ezt a hangszert választják.

Árvai Krisztián Devon

elektronikus zene, zenei producálás, és zenekari gyakorlat tanár

"Zenei Producer, jelenleg a Black Nail Cabaret zenekar állandó zeneszerzője, producere.

12 éves korom óta foglalkozom elektronikus hangszerekkel. Ez az érdeklődés azóta is tart, napi szinten fedezek fel új dolgokat, tesztelek új hangszereket.

Hiszem azt, hogy ezt a 30 évnyi tapasztalatot át lehet adni a következő generációnak egy kurzuson keresztül, a Hogyan helyett a Miért-ekre helyezve a fókuszt. Meg tudom mutatni, hogyan lehet különböző elektronikus zenei műfajokban létrehozni önálló műveket, dalokat vagy dalkezdeményeket.

Ha valaki az elektronikus zenében látja a jövőjét, akkor ez a képzés egy műfajtól független, alapos áttekintést ad az elektronikus hangszerekről, ritmuselméletről, hangkép elméletről, sound designról és a szükséges szoftverismeretről (Ableton, Bitwig, Logic Pro stb), illetve fejleszti a kreativitást.

Ha úgy érzed, hogy sok a megválaszolatlan kérdés az önmegvalósítás folyamatában, akkor itt a helyed."

Hermann Tamás

zongora, ének, és zenekari gyakorlat

"Zenei pályafutásomat 18 éve kezdtem. Akkor még csak zongorán kezdtem el tanulni, idővel ehhez csatlakozott az ének tanulás.

11 éves korom óta részese lehetek az aktív magyar zenei életnek. Nagyon sok jó zenészt ismerhettem meg és rengeteget tanulhattam tőlük. Mindig motivált, hogy minél több zenésztől minél többet tanulhassak, hiszen a sok apró részletből áll össze idővel az egyéni stílus és ezen apró részleteken keresztül lehet a leginkább mindenkire személyre szabni a tananyagot.

Célom, hogy minél több embert megszólítsunk a zene nyelvén és egy nehéz nap után a zenével szakadjunk ki a hétköznapi szürkeségből!"

Nyúl Balázs

basszusgitár

Közel 30 éve zenélek. Még diákzenekarokban kezdtem, végigjártam a lépcsőfokokat, így rengeteg tapasztalatot szereztem. 2011-ben lediplomáztam a Kodolányi János Főiskola jazz tanszakán, basszusgitár szakirányon. Ez gyerekkorom óta dédelgetett álmom volt, amit végül sikerült teljesítenem.

A zene egészen gyerekkorom óta az életem része. Testvérem révén ismerkedtem meg a basszusgitárral és szinte szerelem volt első találkozásra. Korábban tanítottam zenét Győrben a Hangfestő AMI, valamint Székesfehérváron a Gorsium zeneiskolákban. Utóbbi pár évben csak magánnövendékeim voltak, így örömmel vettem a Peron Tehetségközpontnál adódó lehetőséget.

A cél, hogy ebben az egyre leterheltebb világban visszahozzuk a fiatalok zene iránti szeretetét, érezzék jól magukat, és tudjanak egyre jobban kiteljesedni egy közös nyelv, a zene által.

Járinka Erika

gitár

Kb. 13 éve kezdtem el gitározni, de a gitár iránti nagy szerelem nagyjából 8 éve kezdődött, amikor elmentem egy rock koncertre és élőben hallhattam nagyon pörgös és kreatív gitárszólókat, ami nagy hatást gyakorolt rám és akkora tűzet adott, hogy a mai napig alig tudom letenni a gitárt. Az a célom a gitároktatással, hogy legalább egy kis szikrát át tudjak adni abból a tűzből, amit én kaptam pár évvel ezelőtt, mert hihetetlen nagy megnyugvást és örömöt tud adni a zene akár egy rossz nap után is.

Mennyibe kerülnek a képzések?

Ez attól függ, hogy melyik csomagunkat választod.


Peron Full

 • heti 1 egyéni hangszeres főtárgyi óra
 • csütörtök délután 16 órától csoportos zeneelmélet és hallásfejlesztés óra 2 x 45 percben (nem kötelező)
 • heti egy 90 perces zenekari gyakorlat, ahol a diákokból alakult különféle formációkban lehet gyakorolni a közös zenélést
 • részt vehetsz egyéb kurzusokon, workshopokon, előadásokon (dalszövegírás, hangtechnika, menedzsment, marketing, zeneszerzés, ének, dob, gitár, stb...)
 • használhatod a Tehetségközpont próbatermét gyakorlásra
+ Ajándékba megkapod a Peron Tehetségközpont ÜDVÖZLŐ csomagját is, amely tartalmaz egy Tehetségközpontos pólót, és egy kottafüzetet!

A képzés díja: 25.000 Ft/hóPeron Solo

 • heti 1 egyéni hangszeres főtárgyi óra
 • részt vehetsz egyéb kurzusokon, workshopokon, előadásokon (dalszövegírás, hangtechnika, menedzsment, marketing, zeneszerzés, ének, dob, gitár, stb...)
 • használhatod a Tehetségközpont próbatermét gyakorlásra

+ Ajándékba megkapod a Peron Tehetségközpont ÜDVÖZLŐ csomagját is, amely tartalmaz egy Tehetségközpontos pólót, és egy kottafüzetet!

A képzés díja: 20.000 Ft/hóPeron Extra

 • heti 2 egyéni hangszeres főtárgyi óra
 • csütörtök délután 16 órától csoportos zeneelmélet és hallásfejlesztés óra 2 x 45 percben (nem kötelező)
 • heti egy 90 perces zenekari gyakorlat, ahol a diákokból alakult különféle formációkban lehet gyakorolni a közös zenélést
 • részt vehetsz egyéb kurzusokon, workshopokon, előadásokon (dalszövegírás, hangtechnika, menedzsment, marketing, zeneszerzés, ének, dob, gitár, stb...)
 • használhatod a Tehetségközpont próbatermét gyakorlásra

+ Ajándékba megkapod a Peron Tehetségközpont ÜDVÖZLŐ csomagját is, amely tartalmaz egy Tehetségközpontos pólót, és egy kottafüzetet!

A képzés díja: 35.000 Ft/hó

Jelentkezés

Gyere el egy személyes találkozóra!